Mitäkö Lego pentuineen joutuu meillä kestämään? No.. Oheinen kuva selventänee tilannetta - älkää silti vielä soittako Leyserille, kyllä me pidämme tasan huolen siitä että koirien stressitasoa tarkkaillaan koko ajan, ja yhtään ylimääräistä kuvaa ei oteta.

Melkoinen keskitysleiri?? :)

Anyway.. Kaikki lähtee jalustasta, joka tässä tapauksessa on Manfrotto 055XProB. Menee todella matalalle, on tukeva, ja keskiputken saa taitettua helposti sivulle jolloin saadaan pennelilaatikkoon ihan uutta ulottuvuutta. Manfroton jalustan jatkeena on Manfroton kuulapää 486RC2 - pitää kevyesti paikallaan muutaman kilon kameran, ja yhdellä vivulla vapauttaa kameran pyörimään melkein mihin asentoon tahansa. Kuulapäässä on kiinni Nikon D700 runko, megapixeleitä vain 12MPix - mutta täyskennoisena action kamerana pystyy ottamaan kuvia hämärässäkin lyhyellä valotusajalla. D700:n jatkeeksi on ruuvattu pennelilaatikolle varta vasten hommattu Nikkorin 24-70/2.8 optiikka. Tarkentuu 30cm päähän, ja antaa mahdollisuuden melkein makroilulle... tarkka kuin partaveitsi & oiva potrettilasi ;) Ikävänä puolena kamerassa ja optiikassa on paino, yhteensä tuo mölkky on noin 2kg. Kameran katolle on isketty vielä ulkoinen salama.

Salamasta valaistukseen. Kameran katolla on siis yksi SB-800 salama, ja kuvan oikeassa reunassa olevassa hassussa tötsässä on Nikonin SB-600 salama. "Hassu tötsä" on tarkemmin Lastoliten 60x60 softboxi. SB-600 salama siis ampuu softboxin läpi, ja se pehmentää valon mukavasti tähän tarkoitukseen. Softboxin salama laukaistaan käyttämällä sen ohjaamiseen tuota kameran SB-800 salamaa. Nuo juttelevat keskenään, ja kamerasta on kohtuu helppo käskyttää jompi kumpi salamavaloista töihin tai lepoon - vähentämään tai lisäämään tehoa tarpeen mukaan. Erittäin kätevä syteemi :) Kameran päällä olevaa SB-800 salamaa voidaan myös käyttää tuon softbox salaman apuna, jos näyttää siltä että softboxi jää jotenkin katveeseen. Mitään oikeaoppista valaistustahan tässä nyt ei ole rakennettu, vaan lähinnä on pyritty vain hoitamaan tarpeeksi yhtenäistä valoa paikalle jotta saadaan kuvia joka suunnasta.

Että joo... melkoista jumppaa?? :)