Olimme ihan aikuisten oikeesti ensimmäistä kertaa rotumme erikoisnäyttelyssä Hyvinkäällä eilen.
Mukana menossa oli yli 200 parsonia, jotten aika laaja kirjo oli kehissä niin koiria kuin omistajiakin.
Pikkuherra Waldemar Wiiksi oli myös mukanamme, vaikka osasimme odottaa HYL-arvosanaa (vai jaetaanko niitä vain agilityssä?) vielä toistaiseksi puuttuvan toisen kiveksen takia. Harto Stockmari arvioi junnun (tai siis pikkupennun) kuitenkin kivasti:

Maskuliini urospentu, jolla kauniit mittasuhteet, hyvä pää  ja ilme, oikea purenta. Suuret hampaat, hyvä kaula ja runko. Tasapainoisesti kulmautunut, miellyttävä käytös, hyvä hännän kiinnitys, liikkuu hyvin, tällä hetkellä löytyi valitettavasti vain yksi kives.

Anja-tädiltä saimme näyttelyn jälkeen erinomaiset kiveksen alashierontaohjeet, joten eiköhän se toinenkin sieltä saada kohta alas toisen luumun kaveriksi.

Lego oli valioluokassa 14 muun valionartun kanssa saaden laatuarvosanaksi ERIonomainen. No, käytös ei ollut neidillä ihan erinomaista, sillä sähköä oli tyylikkääseen esiintymiseen aivan liikaa. Legosta Harto Stockmari kirjoitutti näin:

Erittäin narttumainen kokonaisuus, mittasuhteet ok. Hyvä pää, ilme ja purenta. Hyvä kaula, voimakas runko, normaalisti kulmautunut. Hyvä häntä. Liikkuu ryhdikkäästi joustavalla askeleella. Miellyttävä käytös.

Lego ei sijoittunut luokassaan, sillä Harto poimi jatkoon neljä hyvin paljon Legosta poikkeavaa kaunista koiraa.

Näyttelypaikkana oli Aptus-halli, joka oli aamutunneilla vielä HYVIN kylmä. Koiramme olivat suurimman osan ajasta autossa talvitakit päällä, Webaston ja vähitellen nousevan auringon lämmittäessä niitä.
Koko näyttely oli hienosti järjestetty. Nakki oli viuhunut riittävän monelle, joten kukaan ei vaikuttanut rasittuneelta tapahtuman lähetessä loppuaan. Kaisa piti Parson-puotia kehien vieressä ja buffet tarjosi kaikenlaista lämmikettä. Ulkoista lämmikettä paikanpäällä niin koirille, hevosille kuin omistajillekin myi W-Wool. Aika moni hankkikin koiralleen aivan fantastisen kauniin villaloimen. Ehkä mekin seuraavassa tapahtumassa ostamme koko remmille uudet hepenet.

Päivän lähes paras uutinen oli se, että Saara totesi Solon kasvattavan itselleen hurjaa vauhtia alusvillaa. Sainkin siis luvan nyppiä loputkin höyhenet irti ja laittaa villan oikein toden teolla kasvuun. Näyttää siltä, että kyllä siitä vielä parson tulee:)

Kiitos Hannalle, joka piti huolta pojistamme päivän aikana:)

Popye toimi näyttelyssä toisena valokuvaajana - lähinnä niiden laajakulmayleiskuvien ottajana.
Täällä kuvaraakileet, joita taiteilija itse editoi vielä rankalla kädellä palattuaan työmatkalta:

http://screamcrackers.kuvat.fi/kuvat/Erikoisn%E4yttely+2009/