Käytiin sitte eilen iltasella saunassa taas. Eikä voi kuin ihmetellä sitä koirien käytöstä - pesuhuoneen ovi kun avataan, niin meillä on kolme nääperkylliäistä saunan oven takana jonossa menossa lauteille. Mikä ihme noita ajaa sinne kuumaan? Nyt kun saunan ovea raotettiin, niin sekunnissa meillä oli toinen laude miehitettynä - Kino, Lego ja Nemo.. kaikki sulassa sovussa rinnaikkain istua nököttivät laudeliinan päällä ja odottelivat löylynheittäjiä paikalle. Vähän löylyä, ja kohta Lego vaihtoi paikkaa mamman kanssa samalle lauteelle, joten jaoksi jäi miesten laude ja naisten laude. Vähän lisää löylyä, ja meidän Nemppa veti kolmella kiepautuksella (siis silleen tyypillisesti pyörii-pyörii-pyörii-mökskyljelleenjahuokaisee) ihan pötslöjöksi pitkin laudetta, venytteli voimallisesti ja jäi siihen makaamaan kyljelleen pää saunatyynyllä. Tais päästää vielä pitkän huokauksen päälle. Me siinä mamman kanssa sitte istuttiin onnesta soikeina niillä lauteenpätkillä mitkä meille oli jääny, ja ihmeteltiin näiden suloisten olentojen mielenvirtoja. Meidän ikiliikkujaduracellit tulee saunaan, ja pistää saman tien maate & selkeästi nauttivat olostaan. Onko tuo täysin opittua käytöstä meidän mallista, vai tykkäävätkö ne oikeasti noin paljon saunasta?

Hetki löylyteltiin, ja kun nuoremmille tuli kuuma, niin saunaan jäi vain Kino pappan kanssa. Siinä sitä istuttiin rinnakkain - äijissä - ja heiteltiin pikkuhiljaa löylyä.. eikä paljon juteltu.. äijät mitään puhu. Kimbe istuskeli ihan muina miehinä melkein pappan kyljessä kiinni (muttei tietenkään ihan, äijät niin liki istu) ja katseli kaukaisuuteen.. välillä vilkaisten löylynheittäjään vähän niinkuin lisää pyytäen. Sitte pikkumiehelle tuli kuuma, ja K pyysi pois.. ovi auki ja pikku-ukko lähti jäähylle.. tais käydä jopa ulkona pikaisesti. Ite jäin heitteleen löylyä, ja 3 min päästä meinas päästä nauru, kun oven takana oli taas tuttu musta nenä.. ovea raolleen ja K tuli jatkamaan löylyttelyä. Yhdet löylyt ja K lähti taas vilvoitteleen, palatakseen vain jälleen 3 min päästä viimeisille löylyille. Sitte loppuki jo pappastakin puhti ja siirryttiin pesulle & vilvoitteleen.

Et silleen - kuvia ei tällä kertaa ole... pappan pyykkilauta (lue - pesupallo) ei kuulemma ole siinä kunnossa että saunomista vois kuvailla... eikä saunassa nyt muutenkaan kameran kanssa heiluta - sitä tunnelmaa ei saa filmille kiinni sitte millään :)

-Marko-