Sen verran tämä ammatti on vienyt sydämen mukanaan tuonne saksankielisiin maihin, että sekä sydän että vatsa heittivät voltin Vähäheikkilän Hannan tarjotessa tässä eräänä iltana Elsässer Apfelkuchenia:) Onneksi sain sitä vielä reppuun evääksikin ja näin maistatettua myös kotona. Kotonakin se todettiin järjettömän herkulliseksi. Samaan reppuun lainasin Hannalta Backvergnügen wie noch nie-kirjan, jotan olenkin nyt suunpielet kosteina täällä selaillut  - ja laulattanut kopiokonetta parhaimpien reseptien kohdalla. Kirjasta löytyi myös Spekulatius-keksien, joita yli kaiken rakastan, ohje. Tosin niiden tekeminen kaikkine ihmishahmoineen lienee Muumitaloon liian paljon pitkäjänteisyyttä vaativaa hommaa - ja ostamme ne edelleen Prisman keksihyllystä.

Samalla visiitillä päätimme Hannan kanssa myös toteuttaa Käsespätzle-illan. Muilla lienee fondueiltoja jne., joten minä lampsin Hannan oppiin Spätzleä valmistamaan. Jos lukijakunta nyt ihmettelee, mitä tuo herkku on, niin tilatkaapa sitä seuraavaksi, kun esim. Itävallassa matkailette - tai vaikka Helsingissä saksalaisessa ravintolassa Zinnkellerissä vierailette. Nams.
Ja jos näillä saksalaistyyppisillä ruoilla vielä hetki jatketaan, niin mikäänhän ei voita jossain Alpinenzentrumissa oluen kanssa nautittua tirolilaista Knödelsuppea. Tai no - päivän patikoinnin jälkeen siellä nyt söisi vaikka villasukkaa, mutta ah, että tuo keitto on hyvää! Osaakohan Hanna tehdä tätä? Jos vaikka alkuruoaksi?

Ruoan lisäksi tämä suuntautuneisuus saksankielisiin maihin ylettyy myös muille kulttuurin portaille - kuten tapakulttuurin ja Fasching-karnevaalin:) Helau! Seuraavaa helmikuuta odotellessa tässä teille kuva-arvoitus... Kuka onkaan tuo kuvan klovni?

 

No okei, minähän SE.

Tämä ruokabloggaus kumpusi juurensa siitä nälästä, joka sisälläni odotan pappaa kotiin.
Ei ole millänsäkään tarkoitus muuttaa tätä blogia ruokablogiksi.

Huomenna vuorossa FLYBALL koko remmin kanssa ja sunnuntaina se Hämeenlinnan ryhmis. Nyt lähden virittelemään karvanopille valjaita ylle, jotta pääsemme näin perjantain kunniaksi metsään koko sakki.