Kaiken hässäkän keskellä pääsi tokokärpänen puraisemaan pahan kerran. Legohan (emännästä puhumattakaan) on tuossa taiteenlajissa aivan noviisi ja siksi kaikki edistymiset, onnistumiset ja oivallukset tuottavat meille molemmille SUURTA riemua. Tokokurssi on jo lopuillaan ja omilla eväillä pitäisi pötkiä kesätauko. Onneksi on jäsenyys läheiselle koirakentälle, jotta voidaan käydä treenailemassa aina, kun sillä tuulella ollaan.

Tällaiset innostuksethan tietysti aina saavat aikaan myös jonkinsortin shoppailukierroksen. Tänään onkin metsästetty treeneihin soveltuvat törpöt (Joku varmaan toteaa niiden olevan jo 'omasta takaa', mutta tarkoitan nyt merkkipaalutötteröitä:)) ja ruokakupit. Tötteröitä käytämme merkkipaaluina paikallaan makaamisessa ja kauko-ohjaus-käskyissä ja ruokakuppeja ohjatun noutamisen harjoitteluun. Törpöt muuten löytyivät edullisesti Etolasta ja ruokakupit Ikeasta.

Ensi tiistaina on kurssin päätösjakso ja suuri kiitos kuuluu jo nyt edistymisestä ja opeista Jänesniemen Elinalle. Ihastuttava opettaja! Elokuiselle jatkokurssille on jo laitettu hakemus vetämään:)

Koko jengin kanssa on aloitettu fillarointi - ihan pienissä erissä ja tietysti hiekkapohjalla. Kaikille se urheilulaji on mennyt 'jakeluun'. Nemo on lihotuskuurinsa ansiosta tuonut pakastimeen naudanmahapullat ja tänään hain valikoimiimme vielä naudan kuivalihaa. Mahaa koko koiraväen vatsat kestävät hyvin, ihmiset eivät voineet sitä edes haistaa. Haju on sen verran kuvottava, että saa välittömän oksennusrefleksin aikaiseksi. Jos siis vähitellen siirrytään siihen kuivalihaan kokonaan...

Laittelin koiraväen niskoihin juuri punkkiöljyt ja ostinkin sitä oikein suurpakkauksen, jotta suojaa riittää koko kesäksi. Kaikista varotoimenpiteistä huolimatta punkkeja silti varmasti tulee, kun kaislikoissa päivittäin lenkkeilemme.

Lämmöllä ajattelen nyt kahta kollegaani, jotka huomenna suuntaavat matkansa kohti keisarikaupunkia Wieniä. Tuolla reissulla pitäisi allekirjoittaneenkin olla, ellei käsi vielä kiukuttelisi. Olkapää on vielä aivan voimaton ja kannattelen sitä vasurilla aika usein. Nyt pitäisi vaan maltilla aloittaa sen treenaus ja yrittää välttää kaikki viimekertaiset ylilyönnit. Maltillinen treenaus ei kuulu vahvuuksiini - valitettavasti.

Ja Saaristo hei - mulla on vieläkin se aamukampa askartelematta. Vielä ihan liian monta yötä pikkuprinsessan saapumiseen. Onneksi loppukuu on niin täynnä kaikenlaista koira-aktiviteettia hyvässä seurassa, että ajatukset suuntautuvat varmasti muualle.

-Törppövastaava-